NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София

NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София

NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София
 
Текст в Текста (един разкошен ден, когато превъртях) на NiB: Now in Bulgaria с лежерен ремикс от hug or handshake
 
NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София
Днес е премиерата на ремикса на Текст в Текста (един разкошен ден, когато превъртях) Laid-back version на NiB: Now in Bulgaria – един неочакван смел и лежерен ремикс от hug or handshake. Винаги е любопитно, когато два дръзки проекта от актуалната вълна алтернативна българска музика се кооперират за нещо ново. Резултатът е музикално пътешествие в два експериментаторски космоса, свеж поглед към песен и първи ремикс „в живота“ на дуото hug or handshake.
 
Николай Бекриев aka NiB: Now in Bulgaria споделя различните случайности, които го свързват с момчетата от hug or handshake – общ период на премиери и на двата проекта, общо телевизионно студио, възторг от техния сингъл Blazе of Sorry, както и първоначалното демо заглавие на Текст в Текста, което по невидимите закони на привличането, е било „handshake”! Истински впечатлен от техния soft synth мъдър непукизъм, той се обръща към hug or handshake, за да направят ремикс на негова песен.
„Текст в Текста на NiB ни изненада, защото стилово е доста далеч от нашите неща, но пък същевременно – хубавите кавъри и ремикси стават именно в такива случаи. Наредихме нов бийт, записахме бас, китари, синтезатори и глас на лаптопа вкъщи и изпратихме траковете на нашия продуцент Monyx за смесване. Много се радвам и че ми се удаде възможност да изпея нещо на български, макар и текстът да не е мой“, разказва Антон от hug or handshake, който изпява припева в новата версия на песента.
Видеото към ремикса на Teкст в Текста от hug or handshake е тук. Текстът е на Николай Бекриев, музика – Николай Бекриев и hug or handshake, a студийната работа по Laid-back версията на песента е на Симеон Лозанов – Monyx.  За видеото отговарят отново Васил Стефанов и Стефка Николова.
 
NiB: Now in Bulgaria ще свири за първи път на живо с банда на алтернативното музикално събитие на лятото REBEL REBEL. Николай Бекриев излиза на сцената в Маймунарника с група – това са Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) – бас и Христо Костов (китарист за Hayes & Y на лайвовете им в България) на 18 юли, неделя. Билети за концертите на Projector Plus на 17 и 18 юли има в Eventim.bg и Bilet.bg.
 
Oще за NiB: Now in Bulgaria:
@Facebook NiB
@Instagram NiB
@Spotify NiB
@Soundcloud NiB
@Youtube NiB
 
Photo credits: Васил Стефанов
Press&Management: Projector Plus
 
Още за hug or handshake:
 
@Facebook hug or handshake
@Instagram hug or handshake
@Spotify hug or handshake
 
 The post NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София first appeared on Събития Онлайн.

Close Menu