[3 бързи съвета] Как да продаваме билети за онлайн събития?

[3 бързи съвета] Как да продаваме билети за онлайн събития?

Онлайн събитията предлагат възможност на организаторите им да изпробват нови неща. Вземете например ежегодните световни прайд шествия, които се провеждат през юни. Те бързо се изместиха онлайн, за да могат хората все още да се съберат, да празнуват, да се свържат и да се борят за промяна, дори изправени срещу COVID-19.

Не сме изненадани, че много организатори, включително такива, използващи Eventiplier.com използваха момента да направят своите  събития онлайн. Така, макар и в момент на изолация, събитията им събрахa достатъчно полулярност. Прилагайки няколко лесни тактики, това е възможно. Нека се запознаем с тях.

 

1. Участниците в онлайн събитието искат опции

В тези трудни икономически времена хората се замислят поне два пъти преди да похарчат пари за събитие. Когато предлагате безплатна опция или опция за дарение, в която участниците могат да изберат за какво да дарят, вашето събитие е все още лесно достъпно, без да натоварвате финансово присъстващите.

Едно е сигурно: „Ние сме в епохата на експериментирането!“ Психологически доказано е, че доброволчеството и даряването ни прави щастливи, кара ни да се чувстваме пълноценни. Това вече беше открито и използвано от Facebook, приканвайки хората да даряват за различни каузи, когато някой има рожден ден. (Няма как да не сте забелязали.) По време на пандемия, този метод успешно навлезе и в сферата на събитията  – някои творци намериха успеха като просто включиха безплатен билет или опция за дарение към закупуването на такъв. Важно е да се отбележи: въвеждането на подобно опция не намалява печалбата от продажба на билети.

Такива опции предлага системата на Bilet.bg 

2.Как да продадем повече билети с различни категории ?

Организаторите откриха,че хората са готови да дарят 5-10 лв. А, винаги може и повече. Нужно е малко насърчаване. И това подтикване често е под формата на добре формулирано описание на билета.

Описанието е царят! Всичко трябва да се вижда на билетите. Хората в днешно време купуват качество, те трябва да знаят за какво дават парите си. Накарайте ги да се замислят за стойността на събитието.

Креативността е царицата! Забавен пример: „Почерпи изпълнител Х едно питие“. Така предоставяте възможност на хората, които реално биха дали бакшиш на любимия свой изпълнител на кабаретно шоу, например, на живо, да го направят онлайн. Тази практика е използвана вече в по-широката световна публика и е пожънала голям успех. (Juanita MORE! – известна драг кралица.) Този вид описание е игрив, но също така напомня на присъстващите как техните онлайн дарения отразяват обичайно действие.

Използвайте описанието на билета като още една възможност да се промотирате на потенциален участник в събитието. Езикът трябва да представлява вашата марка, да даде представа какъв ще бъде тонът на събитието и да изложи ползите от различните ценови категории – независимо дали това е достъп до следващо събитие или друго ексклузивна придобивка.

Тези фини маркетингови тактики могат да отнемат немалко време. В крайна сметка някои потребители купуват в последната минута, когато става дума за онлайн събития. Статистиките показват, че билетите за онлайн събития се продават по-близо до датата на събитието, отколкото за събитие на живо. Дори, билетите за онлайн събития се продават два пъти по-бързо отколкото тези за събитие на живо в последните 24 часа преди събитието. Предвид това потребителско поведението, малко по- „агресивно“ описание на събитието би свършило по-добра работа.

3. Не подценявайте безплатните билети

Ами тези участници, които все пак избират безплатната опция? Въпреки че това може да не е идеалният резултат за организаторите, предлагането на безплатни билети все още е ключова възможност за онези, които се опитват да разширят аудиторията си.

Изграждането на общност е почти по-важно от самата продажба на билети!

С маркетинговите инструменти на Eventiplier.com може да разширите общността си от посетители с безплатни и платени билети. Този безплатен билет, който издавате, все още добавя ново име към вашата база данни, което можете да използвате за имейл маркетинг кампании.

Като цяло, безплатната опция е вариант, при който няма много контакт между вас и вашите фенове, но е лесен начин да вкарате хората във „виртуалната врата“ на вашето събитие и да започнете да изграждате тази връзка.

 

Ключът към успешната продажба на билети за онлайн събития в този нов свят

Попитайте някои организатори и те ще се съгласят: Ние сме в небрано лозе, когато става въпрос за онлайн събития. Сега е моментът да експериментирате и да мислите извън рамките – особено когато се осигурявате на приходите от вашите събития.

Различните ценови категории са стратегия за пренасочване, при която се опитвате да промените поведението на онлайн потребителите. Ние насочваме купувачите да ценят изкуството и в онлайн пространството. Когато се предлагат различни опции, потребителите имат шанс да си вземат почивка и да обмислят своя избор.

Както стана ясно, предлагането на безплатни билети и опции за дарение е творчески начин да разширите клиентската си база и да спечелите приходи. Дори още по-добре, това прави вашите събития приобщаващи за повече хора – защото цената на билетите не бива да попречи на никого да се радва на  всяко онлайн изживяване “на живо“.

 

 
Close Menu